2010. december 29., szerda

Karácsonyi ebéd

Sziasztok kedves olvasóim! Már bizonyosan nagyon vártátok a hírt, hogy mit főztem Szenteste. Igazából nem vittem túlzásba, mivel a szentestét mindig édes kettesben töltjük a férjemmel, így nincs szükség rá, hogy sokat és sokfélét főzzek, annyival szoktam megbolondítani a dolgot, hogy külön főzök ebédre valami könnyűt és külön vacsira. Most az ebédről rántom le a leplet, ami nem más, mint TAGLIATELLE MOLTO BENE (a'la Pizza Hut).


Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg tagliatelle tészta (szélesmetélt)
pici olaj
2 gerezd fokhagyma
tejszín
80 g fekete erdő sonka (de jó serrano vagy pármai is, a lényeg hogy valami jó nyers füstölt sonka legyen)
szárított paradicsom
díszítésnek koktél paradicsom

Az olajon megsütjük a feldarabolt sonkaszeleteket. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szárított paradicsomot. Ezt "összepároljuk", aztán mehet rá a tejszín, picit megint főzzük, aztán beleforgatjuk a kifőzött tésztát. Ennyi az egész. Meg lehet még bolondítani ruccolával.

Ja és annyi titkot árulok még el, hogy igen, megcsináltam a második adag bejglit is, de nem rakok fel képeket róla, mert rosszabb lett, mint az első adag. De az íze mennyei. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése