2010. szeptember 12., vasárnap

Zöldséges gnocci fokhagymás csibecsíkokkal

Ma ebédre készült ez a finomság. A receptet az il Treno kínálatából csentem, ami így szól:

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
2 nagyobb szál répa
1 kisebb saláta cukkini
1/2 konzerv sampion gomba
4 dl tejszín
1/3 szál póréhagyma
500 g gnocci (bolti)
2 gerezd fokhagyma
olaj

bazsalikom
oregano
reszelt trappista sajt a tetejére

Egy serpenyőben kevés olajon megforgatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott répát. Ezzel együtt sütjük, majd egy kis víz hozzáadásával pároljuk. Ha a répa félkemény, akkor hozzátesszük a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, és a szeletelt gombát, és sózzuk. Kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, de nem főzzük szét. Ha puha, akkor hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, oreganót. Az oreganóból kevés kell, elég markáns íze van. Ezt összerottyantjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, és hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Ha megpirult, akkor a tejszínes zöldséghez adjuk.
Ezután kb 2 liter forró, sós vízbe tesszük a gnoccit, és ha feljöttek a víz szinére akkor leszűrjük, és ezt is a zöldségekhez adjuk. Összekeverjük és tálaljuk. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és kész is a finomság. A férjem egyik kedvence.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: