2011. június 13., hétfő

Hétvégi egyveleg

Gyöngyfűzés ide vagy oda, úgy tűnik az én hobbim a főzés. Most is csupa finomságot készítettem, aminek mindenki nagyon örült.

Csokitorta ajándékba


A recept itt olvasható:
http://www.wiselady.hu/2010/02/csokitorta.html#axzz1PAWa69cY


Tönkölyös fehér kenyér megint Limarától




 http://limarapeksege.blogspot.com/2009/02/tk-tonkolykenyer-oregtesztaval.html

Királyok eledele


Ez a sós palacsintás finomság egy étteremből származik, abból a városból ahol én születtem. Nem is tudom nem szakmai titok-e megosztani a receptjét, de biztos mindenki ég a vágytól, hogy megtudja, hogy hogyan is készült ez az elsőre bizarr, bár annál finomabb fogás.
Szóval a recept:
A szokásos módon palacsintákat készítünk az alábbi alapanyagokból: liszt, tojás, tej, víz, só.
A töltelékhez kis olajon megpirítunk kockákra vágott csirkemellet, amihez adunk fokhagymát és sót. Ha már kifehéredett a hús, beleteszünk sampion gombát, és tovább pirítjuk őket. ezután megy bele még kukorica, és összepirítjuk őket. Ezt a tölteléket tesszük a palacsintába, majd meglocsoljuk az alábbi szósszal:
Kis vajon 1-2 evőkanál lisztet forgatunk meg, majd felöntjük tejjel, és teszünk bele sajtot ízlés szerint. Én trappistát és pannóniát használtam. Sózzuk, és teszünk bele kaprot. Tejjel és vízzel szabályozhatjuk a szósz sűrűségét. A végén sajtot reszelünk a megtöltött palacsintákra, és máris fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése